VANLIGA FRÅGOR

På denna sidan har vi samlat dem vanligaste frågorna vi får, kan du inte hitta svaret på sida är du välkommen att kontakta oss:

Kan man utnyttja RUT-avdraget på fönsterputsning och fasadtvätt?

När du anlitar oss för fönsterputsning eller fasadtvätt kan man välja att använda sig utav RUT-avdrag. Du kan läsa mer om RUT-avdraget på sidan ”fönsterputsning”. Vi sköter allt med RUT-avdraget, så det är inget ni behöver tänka på. Det enda vi behöver utav Er är personnummer på den/dem personerna som ni vill att RUT-avdraget ska göras på. När vi sedan fakturerar Er är avdraget fixat och klart, avdraget kan ni se på fakturan.

Behöver ni inte fastighetsbeteckning för att göra RUT-avdraget?

Då fönsterputsning och fasadtvätt går under RUT  (Rengöring, Underhåll och Tvätt) och inte ROT (Renovering, Ombyggnad, Tillbyggnad) behöver man inte fastighetsbeteckning. RUT- avdraget är personligt och är därmed inte knutit till fastigheten. En annan stor fördel med RUT är att man inte behöver äga fastigheten för att utnyttja avdraget, man kan till och med ”ge bort” sitt RUT-avdrag till sina nära och kära.

Varför putsar ni bara utsidan på våra fönster när vi ansluter oss till ett abonnemang?

Grunden i vårat abonnemang innebär att vi putsar endast utsidan på Era fönster. Detta för att Ni som kund ska slippa att behöva passa tider när vi ska komma till Er och putsa. Det är också för att vi ska spara på miljön, då vi vet var våra kunder bor när dem ansluter sig till vårt abonnemang kan vi lägga upp ett körschema så vi minimera körningarna. På detta sätt sparar vi på vår miljö! Självklart kan man lägga till putsning av insidan om man vill det, kontakta oss för pris och hur man går tillväga.

Varför vill ni ha mitt personnummer när jag ska boka fönsterputsning eller fasadtvätt?

Vill ni utnyttja RUT-avdraget måste vi ha personnumret på den personen som ni vill att vi ska göra avdraget på. Dessa uppgifterna skickas till skatteverket och vi använder inte uppgifterna till något annat.

Vad använder ni för medel när ni putsar fönster?

Vi använder oss utav en fönstersåpa speciellt framtagen för fönsterputsning. Medlet är miljömärkt (svanen).

Hur och när betalar jag?

All betalning sker via faktura och vi vill i första hand skicka fakturan via e-post. Att vi väljer att skicka fakturan på e-post är för att spara på miljön, genom att skicka fakturan på e-post kan vi spara på papper och på det sättet sparar vi på våran natur. Vill eller har man ingen e-post kan vi skicka fakturan på traditionellt sätt via post, det tillkommer dock då en pappersavgift på 29 kronor. All betalning sker efter avslutat arbete.