FASADTVÄTT

Att ta hand om fasaden är en viktig del i underhållningsarbetet av sitt hus. Vi hjälper dig med att tvätta din fasad, antingen för att fräscha upp den eller inför målning. Vi tvättar med en metod som kallas Ultrarent vatten (avjoniserat vatten) som har många fördelar:

  • Effektivt – Metoden avlägsnar effektivt smuts, mögel och alger från trä, plåt och plast.
  • Miljövänligt – Inga kemikalier används, endast filtrerat dricksvatten.
  • Säkert – Vi använder lågtryck vilket ger mindre påverkan på din fasad än ett vanligt sommarregn. Finns ingen risk att tvätten av fasaden orsakar vattenskador.
  • Snabbt – tvätten tar 1 dag, vill du måla kan du göra det redan dagen efter.
  • Priset – Med rutavdraget betalar du endast halva priset

OBS: För tillfället kan vi bara erbjuda fasadtvätt på materialet trä, plåt och plast.

EFFEKTIV TESTVINNARE

Metoden har fått stöd i en undersökning från försäkringsbolaget Folksam. Detta innebär att du har en oberoende källa för metodens förträfflighet.

Dagens industri efter Folksams test

MILJÖVÄNLIGT & GRÖNT

Ultrarent vatten är kranvatten som är rensat från allt- föroreningar, salter och elektriskt laddade joner. Det har förmågan att tvätta bort både levande smuts, som svampar och mögel, och sådant som inte lever, som fett.

MÅLA INTE OM DITT HUS

Fasadtvätt är en viktig del i sitt underhåll av huset. Genom att tvätta ditt hus regelbundet förhindrar du att få angrepp av svamp, alger m.m

Vad är ultrarent vatten?

Vanligt kranvatten innehåller kalker, salter och mineraler. Vid rengöring med ofiltrerat vatten blir resultatet oftast inte idealiskt. I de allra flesta fall finns rester av det ofiltrerade vattnet kvar på den rengjorda ytan, ofta i form av kalkrester.

Det som händer när man använder sig av Ultrarent vatten är att vattnet genomgår en avancerad flitreringsprocess där det avjoniseras. Vanligt kranvatten används, men är efter filtrering näst intill helt rent. 99,9% helt fritt från kalker salter och mineraler. För att visa med exempel kan man som jämförelse säga att det renade vattnet är 200 gånger renare än destillerat vatten.

Resultatet blir ett vatten som är så rent att smutsavlagringar som finns på ytan som ska rengöras inte får någon möjlighet att hålla sig kvar. Vattnet försöker
återställa sin naturliga balans och när det ultrarena vattnet kommer i kontakt med smuts suger den åt sig smutsen som en svamp.

Eftersom rengöringen sker med rent vatten och med lågtryck sparar det oerhört mycket på den omgivande miljön. Den utrustning som används medger även att man vid rengöring av fönster och fasader kan nå upp till 18 meters höjd ståendes på gatuplan genom att man använder sig av vattenmatade kolfiberskaft. Detta för med sig att kostnaden, såväl i plånboken som för miljön, för lift oftast kan tas bort helt.

Användningsområdena för Ultrarent vatten är många. Det kan användas för att göra rent fönster, rengöra fasader, balkonger, båtar, reklamskyltar, med mera.

Eftersom tvättmetoden är en metod som baserar sig på lågtryck kan man rengöra allt från K-märkta hus till nybyggnation. Lågtrycket innebär minimal åverkan på den yta som rengörs och minimal risk för vatteninträngning på den yta som rengörs

En annan fördel med Ultrarent vatten är att den rengjorda ytan håller sig ren längre eftersom den är helt renad från smutsavlagringar och andra slaggprodukter. Så det ligger följaktligen en hel del ekonomi i att använda det ultrarena vattnet i underhållssyfte.

Offert förfrågan!